blank

Dveri traže da nadležni odgovaraju za nedovršene radove u Akva-parku

blank

Gradski odbor Dveri saopštio je da je predsednik Skupštine grada Balint Pastor na konferenciji za novinare rekao da je na izgradnju Akva-parka na Paliću do sada potrošeno 879 miliona dinara, a da je za završetak radova potrebno još 503 miliona dinara. Kako iz Dveri navode, Pastor je naveo da odgovornost nije na ovoj gradskoj vlasti, te da bi radovi mogli da budu završeni za osam meseci, kad se obezbede sredstva.

Iz Dveri pak ukazuju na to da je Ištvan Pastor predsednik Skupštine preduzeća „Park Palić”, te da je Savez vojvođanskih Mađara, ako ništa drugo, podržavao aktivnosti koje su sprovodili bivši gradonačelnik Bogdan Laban i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević.

„Gospodine Balint Pastore nije se mnogo promenila struktura ove vlasti posle lažnih izbora, posle vaših kako vi kažete istorijskih rezultata SVM-a, osim što ste dobili po partijskoj podeli veći broj javnih preduzeća da sa njima rukovodite a i tada je predsednik Skupštine grada Subotice bio visoki funkcioner SVM-a.

Bilo bi korektno da u skladu sa zakonom Republike Srbije podnesete krivične prijave protiv odgovornih lica i da uperite prstom u funkcionere koji snose tu odgovornost pa bili oni i iz SNS-a ili SVM-a. Na taj način bi pokazali odgovornost prema građanima Subotice jer su njihove pare potrošene na tu investiciju. Taj otklon od bahatih funkcionera SNS bi bar malo dao na značaju na vaše konstatacije da su SVM-u i vama važna tri cilja koja treba da služe građanima Subotice”, naveli su u saopštenju.

Gradski odbor Dveri je naveo da će podneti krivične prijave vezano za gradnju Akva-parka ukoliko to ne uradi Pastor.

Oni su naveli da direktorka Parka Palić Valerija Denč nije postupila po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja i nije dozvolila Srpskom pokretu Dveri da ima uvid u dokumentaciju u vezi sa gradnjom Akva-parka.

„Mi smo u skladu sa važećem zakonom podneli tužbu povereniku i očekujemo da se uskoro reši u našu korist. Takav akt direktorice koja je funkcioner SVM-a samo pokazuje vašu nameru da ne dozvolite da se informacije oko gradnje Akva parka plasiraju subotičkoj javnosti.
Sve oko gradnje Akva parka, Dveri u Subotici će gledati da razotkriju i da te informacije podele sa građanima, koji to zaslužuju jer je trećina para po najavi išla iz budžeta grada Subotice”, zaključile su Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.