blank

Nedelja Crvenog krsta

Svake godine, na dan rođenja osnivača pokreta Anri Dinana, obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Svako od nas može svet da učini boljim mestom, svojom voljom, gestom samo ako jednostavnim humanim delima pomogne one kojima je pomoć najpotrebnija. Ovogodišnji moto Svetskog dana Crvenog krsta glasi „Sačuvajmo humanost”.

blank
Foto: Subotičke.rs

U svetu smo ovih godina svedoci ratova, kriza i humanoarnih katastrofa, pa se globalni značaj Crvenog krsta tek sad vidi. Ovaj međunarodni pokret koji prevazilazi sve granice, polove, boju kože ne prestaje da podržava ljudsko dostojanstvo, ublažava patnje ljudi širom sveta i pruža pomoć ljudima koji se suočavaju sa teškim okolnostima.

Dobročinstvo, solidarnost i pažnja su principi po kojima funkcioniše i Crveni krst Subotica čija je misija postojanja da osluškuje potrebe svojih sugrađana kojia pruža direktnu ili indirektnu pomoć.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Čitav rad zasnovan je na angažovanju volontera kojih ima oko pedesetak i koji su angažovani na socijalnim programima. Mlađih volontera ima oko 150 koji su aktivni u Crvenom krstu. Aktivnosti po kojima smo prepoznatljivi, osim po socijalnom programu su i programi delovanja u nesrećama, davalaštvu krvi, promocijama humanih vrednosti, borbe protiv trgovine ljudima.

Polaže se cveće na spomen bistu Anri Dinana, kao tvorca ove ideje, za stvaranje ovakve humanitarne organozacije, najveće na svetu. Ponosni smo na naše volontere kojih svake godine ima mnogo i koji se menjaju i tako šire svest o humanosti, zajedništvu i pomoći”, istakao je Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.