blank

Arsenov opus kroz Matijino muziciranje (VIDEO)

YouTube video

„Pamtim samo srećne dane“, „On me voli na svoj način“, „Dušo moja“, „O mladosti“… pevali su Gabi Novak i Arsen Dedić, poeziju koja se i danas sluša sa istim emocijama i posle toliko godina.

Geni ovo dvoje vrhunskih umetnika spojili su se u Matiji Dediću, koji svoju karijeru dugu dve i po decenije gradi kao pijanista. Kaže da nema smisla da peva ili piše stihove kao njegovi roditelji, jer se to ne može nadmašiti, ali zato kroz koncerte posvećene svojim roditeljima čuva živu tonsku sliku na Arsenovo umetničko stvaralaštvo i Gabinu poletnu ljubavnu muziku.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nije bilo neočekivano da se bavi muzikom, svoj život je posvetio muziciranju, sarađuje sa najvećim svetskim muzičkim imenima. Svaku emociju kroz Arsenove i Gabine pesme, Matija je pretočio u klavirski koncert. Teško je jedino izabrati od širokog opusa ovo dvoje vanvremenskih umetnika.

Veče uz Matiju koji svira Arsena bilo je kao vremenski portal, koji je sve one koji su odrastali uz muziku Arsena i Gabi vratio u neka srećnija, mlađa i lepša vremena. O, mladosti…

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.