blank

ASNS: U Srbiji na pragu rizika od siromaštva živi oko 2,5 milona građana

blank

U Srbiji na pragu rizika od siromaštva živi oko 2,5 milona građana, objavila je danas Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva, 17. oktobra.

Kako je navedeno, najteže je mladima do 24 godine, starijima preko 65 godina i porodicama sa decom, posebno sa troje i više dece gde u siromaštvu živi 40 %.

„Kada tome dodamo oko 350.000 radnika čije porodice žive od minimalca, kao i porodice više od 1,6 miliona radnika koji zarađuju manje od 50.000 dinara , dobijamo realnu sliku kako živi narod u Srbiji”, naglasili su iz ASNS.

Kako je navedeno, društveno bogatstvo se preliva u džepove privilegovanih pojedinaca i porodica i to, ne na osnovu njihovog rada i sposobnosti već kao produkt šema, kobinacija, korupcije i političkih privilegija, što je dovelo do toga da najproduktivniji sloj društva preživljava od danas do sutra i napravila je sirotinju od najvećeg dela stanovništva.

„Naš cilj je pravedno društvo zasnovano na socijalnoj pravdi i solidarnosti i možemo ga ostvariti samo zajedničkom borbom za socijalnu i pravnu državu u kojoj će samo rad biti merilo svih vrednosti” — zaključili su iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

ASNS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.