blank

Bakić: Povećan broj zaraženih

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić pozvao je sugrađane da doprinesu poboljšanju epidemijske situacije u Subotici tako što će poštovati sve mere zaštite. On je naveo da je 26. novembra prošle godine doneo odluku o proglašenju vanredne situacije u gradu i da je ona još na snazi.

– Gradski štab za vanredne situacije prati stanje na dnevnom nivou i jasno je da ponovo dolazi do povećanja broja zaraženih – poručio je gradonačelnik.

Bakić je istakao da bi narod trebalo da istraje u poštovanju mera koje se odnose na uzdržavanje od većih okupljanja, održavanje distance, nošenje maski i pojačanu higijenu.

Naglasio je da je tempo vakcinacije u Subotici dobar, ali da građani treba da znaju da će zaštićeni biti tek nakon dve nedelje od druge doze vakcine.

Još jednom je pozvao sve Subotičane da putem portala eUprave ili telefonom na broj 0800 222 334 iskažu interesovanje za vakcinaciju, jer, kako je naveo, bez imunizacije 70 do 90 odsto stanovnika grada, virus neće moći da nestane iz naše sredine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.