blank

Bakić pozvao Subotičane da se vakcinišu

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić saopštio je da je situacija sa virusom korona u našem gradu mnogo bolja nego prethodnih meseci, te da je iz toga proisteklo preveliko opuštanje sugrađana. On je naveo da je stopa vakcinacije znatno opala, te je pozvao Subotičane, naročito mlade, da odu na punkt za imunizaciju u Novoj opštini i prime vakcinu.

Kako je navedeno u saopštenju, na raspolaganju su četiri vakcine, a samo je za vakcinu ruskog proizvođača „Sputnjik V“ potrebna prijava putem portala eUprave ili telefonom na broj: 0800 222 334.

Gradonačelnik Bakić je napomenuo da je zaključno sa 27. junom obe doze vakcine primilo 44.073 Subotičana, što je 39,6% stanovnika i to, kako je navedeno, računajući po realnoj proceni trenutnog stanja, a ne po rezultatima popisa od pre jedne decenije.

„Sa trenutnim brojem vakcinisanih naš grad, koji je peti po veličini u Srbiji, nije u prvih pet po stopi imunizacije. To je zabrinjavajuć podatak, ne zbog neke potrebe da se nadmećemo ili dokazujemo, već zbog medicinske činjenice da, bez imunizacije 70-90% građana, nećemo moći da očekujemo potpuni nestanak virusa iz naše sredine. Što duže virus opstaje među onima koji nisu vakcinisani, povećava se mogućnost pojave novih sojeva i sve je izglednije da će se epidemiološka situacija u našem gradu drastično pogoršati na jesen”, navedeno je u Bakićevom saopštenju.

On je istakao da je većina hospitalizovanih nevakcinisana, te da u zemlji i dalje ima smrtnih slučajeva od posledica virusa korona.

„Ne smemo dozvoliti da, nakon mnogih bitaka koje su dobili naši lekari, izgubimo rat protiv korona virusa. Zato apelujem na one koji nisu primili vakcinu, da se ne povode za suludim teorijama koje podrivaju zdravstvenu bezbednost zemlje i ugrožavaju živote, već da učine ono što je najbolje za njihovo zdravlje i zdravlje svih u Srbiji i pristupe vakcinaciji”, zaključeno je u Bakićevom saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.