blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom.

blank
Foto: Spartak Office Shoes

Subotičani su slavili u prvom meču sa 78:73. Prvi finalista je ekipa Vojvodine koja je u revanšu deklasirala Podgoricu sa 97:55.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije svoja čekivanja od meča izneli su košarkaš Marko Tejić i trener Vladimir Jovanović.

“Očekuje nas najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone. U Skoplju smo uradili dobar deo posla, međutim još ništa nije završeno. Očekuje nas težak meč protiv iskusne ekipe. Pozvao bih publiku da nas podrži”, rekao je Tejić.

Strateg Spartaka Vladimir Jovanović ocenio je sistem takmičenja u plej-ofu kao veoma zahtevan. “Čeka nas teška utakmica. Desilo se dosta stvari koje nismo mogli da predvidimo. Pobeda u Skoplju jeste važna, ali zaliha nije dovoljna. MZT je pre svega iskusna ekipa, znaju kako se igraju ovakve utakmice. Mislim da u Skoplju nismo pokazali svoje najbolje lice, da možemo mnogo bolje. Važnost meča je ostavila traga na moje igrače. Pohvalio bih subotičku publiku i pozvao ih da nas podrže u što većem broju.”.

Skopljanci su regularni deo ABA2 lige završili sa skorom od 8 pobeda i 5 poraza, dok se Spartak sa skorom od 11–2 plasirao na prvo mesto. MZT je prošlu sezonu igrao u ABA ligi i sa skorom od 7-19 zauzeo poslednje mesto i ispao iz lige. Iz tog sastava sada su samo četvorica košarkaša u ekipi: Robev, braća blizanci Vojdan i Damjan Stojanovski i centar Krstevski koji je povređen i pitanje je da li će igrati do kraja sezone.

Trener Vasil Atanasov (30) se osim centra Dušana Tanaskovića (23) i pleja Marina Petkova (21) uglavnom oslanja na iskusne igrače, prosečna starost ekipe je 28,2 godine. U ekipi su i krilni centar Marko Baković, krilo Haris Delalić, te plejmejkeri Gilon i Vorku. Zanimljivo je da je odlični šuter Vojdan Stojanovski nastupao u Evroligi za Albu iz Berlina, a da najviše nastupa u ABA ligi ima Damjan Stojanovski.

MZT je u četvrtfinalu bio bolji od Širokog ukupnim rezultatom 153:139, dok su Subotičani nadvisili Helios 163:139.

Gledaoce večeras u poluvremenu očekuje sada već tradicionalna nagradna igra, a uz svaku kupljenu kartu ih očekuje i poklon majica Spartaka.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 22 stepena Celzijusa. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.