blank

Dan nauke i inovacije u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Juče je Subotica bila grad, dvanaesti po redu, u kome se promovisala nauka i inovacija. Prisutnima se se obratili dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice i prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Takođe, Fond za inovacionu delatnost, Fond za nauku i Centar za promociju nauke predstavio je sve aktuelne teme u oblasti nauke i inovacija kroz dinamičan sadržaj.

blank
Foto: Subotičke.rs

Jelena Begović, istakla je kako je Srbija zemlja nauke i inovacija. U razgovoru sa čelnicima grada ministarki su predočeni potencijali Subotice.

Grad Subotica podržava razvoj nauke i inovacije, nema bolje povezanosti od naučne povezanosti, a to je i ključni faktor razvoja Srbije , rekao je gradonačelnik i dodao kako je još pre skoro pet godina otvoren novi, moderan inovacioni start ap centar u koji je uloženo 40 miliona dinara, a inicijator za osnivanje ovog centra je bio Ekonomski fakultet.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Danas se po prvi put promoviše nauka u Subotici, i kada se govori o inovacija potrebno je da o nečemu znate nešto više, da imate maštu i da se razvijate. Potrebno je dozvoliti deci da se igraju, jer igra je sve. Odatle počinje inovacija”, istakao je Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.