blank

Danas se obeležava Svetski dan dece obolele od raka (VIDEO)

YouTube video

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i ove godine su obeležili Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, u 34 grada u Srbiji.

Ovom danu i borbi protiv raka u kojoj mali superheroji vode svoju životnu bitku pridružila se Subotica, kao i svake godine. Uz pesmu, igru i simbolično puštanje balona, kao simbol puštanja bolesti, u centra grada okupili su se svi oni koji znaju kroz šta se prolazi u fazama lečenja, ali i oni koji su tu da pruže podršku.

blank
Foto: Subotičke.rs

Po rečima volonterke NURDOR-a Milice Pavić, na Dan državnosti obeležava se i Svetski dan dece obolele od raka, a da bi jedna država postojala potrebno je da ima zdrave ljude. Ima li šta važnije nego da brinemo jedni o drugima?

Aniko Hegediš, majka je jedne devojčice koja se u poslednjih nekoliko godina bori protiv leukemije. Koliko je samo neprospavanih noći, suza i košmarnih momenata znaju oni čija se deca bore za svoje zdravlje, a Aniko poručuje za kraj da odustajanje nije opcija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.