blank

Deca Beokampa u Subotici (VIDEO)

YouTube video

Subotica je imala tu čast da ugosti jedan deo ekipe Beokampa koji su u učeničkom domu proveli nezaboravni vikend. Dečaci i devojčice, njih preko stotinjak, bili su gosti Folklornog ansamla „Sunce“, a osmesi i energija bili su pokretačka snaga svima koji su učestvovali, kao organizatori, koreografi, vodiči, ali i učesnici.

Šta je Beokamp, ko sve može da se pridruži ovom folklornom karavanu osmeha, pesme i igre, pitali smo Andriju Karaklajića, solistu Nacionalnog ansambla „Kolo“, dugogodišnjeg pedagoga za igru. Već sama njegova titula izaziva osmeh na lice, zamislite on je neko ko vas uči da igrate. O Andrijinom dvodecenijskom pedagoškom radu svedoče mnogobrojne generacije, koje broje hiljade dece, koje su prošle “njegovu školu”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Mnogi su danas i zaposleni profesionalci u Ansamblu “Kolo”. Na Beokampu, Andrija je glavni predavač u oblastima narodne igre, scenske kulture i etnokoreologije, stoji na Instragram profilu Beokampa.

Sve je ovo organizovano zbog dece. Šetnja Suboticom bila je prilika da se deca iz Srbije upoznaju sa kulturom i običajima ovdašnjih stanovnika.

blank
Foto: Subotičke.rs

Imaćemo priliku da se ponovo družimo sa ovom ekipom. Kažu da su uživali kod nas, pohvalili naše gostoprimstvo, a mi kao pravi domaćini, sa nestrpljenjem čekamo ponovo naše goste.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.