blank

Crnogorski SDP opravdanje za zabranu filma pronašao u Subotici

blank

Portparol Socijaldemokratske partije Crne Gore, Mirko Stanić, poručio je posredstvom “Tvitera” da će postupiti, kako je doslovno naveo, kao divni ljudi Subotice koji ne žele da gledaju huškački film Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja”, nakon što je Centar za kulturu u Tivtu najavio da će najnoviji dokumentarac Malagurskog biti prikazan u tom gradu 22. juna i to uz slobodan ulaz u gradski bioskop.

“Verovatno Vas oni znaju bolje nego mi, ipak ste odrasli tamo?”, naveo je Stanić na “Tviteru”.

Prethodno je Aleksandar Đurović, potpredsednik Opštinskog odbora SDP-a u Tivtu, saopštio da u slučaju projekcije pomenutog filma u tamošnjem Centru za kulturu građanske liste koje vode Tivat više neće imati podršku njegove partije za, kako je naveo, dalje vršenje vlasti.

blank

Malagurski je poručio da su ove izjave dodatna reklama za njegov film, pozvavši SDP, koji u Savetu Centra za kulturu u Tivtu ima trojicu od ukupno pet članova, da ne ucenjuju tamošnju vlast, već da sami zabrane film ukoliko su već za cenzuru.

Podsetimo, rukovodioci subotičkih bioskopa “Eurosinema” i “Aleksandar Lifka”, Ilija Tatić i Aleksandar Toković na koje se Stanić poziva nazivajući ih divnim ljudima, koje je na ta mesta posatvila subotička lokalna vlast, bez obrazloženja su odbili da uvrste najnoviji film Malagurskog u repertoar, uprkos očekivanjima velikog broja Subotičana.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.