blank

Dejan Lojpur: Nisam advokat Subotica-transa, iznete neistine primer tabloidnog poimanja politike

blank

“Na našoj političkoj sceni, na istaknutim mestima, preovlađuje jedan te isti soj ličnosti, mahom skromnog obrazovanja i oskudnih profesionalnih, stručnih, pa i moralnih kvaliteta. U uređenoj, pravnoj i demokratskoj državi, lišenoj kadrova izabranih po principu negativne selekcije, oni bi bili samo marginalna pojava bez prilike da, obavljajući javne funkcije, utiču na svakodnevni život građana”, naveo je subotički advokat demantujući navode subotičkog odbora SSP-a

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) krajem aprila ove godine saopštio je neistinitu informaciju da je glavnom magacioneru Javnog preduzeća “Subotica-trans” Zdravku Laciću, koji je prema istom izvoru dobio otkaz u tom preduzeću, disciplinsku prijavu napisao i podneo advokat Dejan Lojpur. U saopštenju SSP-a neistinito je navedeno i da sam ja „advokat Subotica-transa”. Subotica-trans ima svog advokata i on se sasvim sigurno ne zove Dejan Lojpur.

Istina je da sam, kao advokat Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine, u funkciji predstavnika istog udruženja, samo član Komisije za reklamacije korisnika usluga Subotica-transa i to je moja jedina, isključivo profesionalna, veza sa pomenutim preduzećem. U pomenutu komisiju delegira me Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine, bez da se Subotica-trans tu bilo šta pita, jer je zakonska obaveza svakog javnog preduzeća koje pruža usluge od opšteg ekonomskog interesa da u pomenutu komisiju imenuje jednog člana kog delegira reprezentativno udruženje za zaštitu potrošača.

Na političkoj sceni Srbije, pa tako i Subotice, na žalost, imamo nedorasle aktere koji često prelaze iz jedne političke organizacije u drugu, čak i više puta po principu transfera fudbalera iz jednog kluba u drugi, menjajući čitave garniture političkih dresova. Problem predstavlja i činjenica da su akteri na političkoj sceni Srbije u velikom broju slučajeva nedovoljno obrazovani, nestručni i istrošeni kadrovi koji neistinite glasine i poluinformacije uzimaju zdravo za gotovo, kao činjenice, te ih u svrhu svojih međustranačkih obračuna neretko i javno objavljuju.

Navođenje grube neistine da sam, kao advokat, bio akter nekakvih navodno nečasnih radnji u Subotica-transu i moje dovođenje u vezu sa zakulisnim političkim radnjama upravo predstavlja jedan od mnogobrojnih primera tabloidnog poimanja i vođenja politike, bez ikakvog drugog cilja ili smisla koji bi mogao da donese dobrobit građanima Srbije ili u konkretnom slučaju mnogo važnije – Subotice, a što bi, valjda, trebalo da bude smisao bavljenja politikom.

Na žalost i ova okolnost me samo dodatno učvršćuje u uverenju da na našoj političkoj sceni, na istaknutim mestima, preovlađuje jedan te isti soj ličnosti, mahom skromnog obrazovanja i oskudnih profesionalnih, stručnih, pa i moralnih kvaliteta. U uređenoj, pravnoj i demokratskoj državi, lišenoj kadrova izabranih po principu negativne selekcije, oni bi bili samo marginalna pojava bez prilike da, obavljajući javne funkcije, utiču na svakodnevni život građana. U pravnoj, demokratskoj državi Srbiji to na žalost nije slučaj već takvi, jedni te isti, decenijama menjajući garniture političkih dresova, odlučujuće utiču na svakodnevni život građana sa posledicama koje su opštepoznate.

Izdvajajući tek toliko vremena da se oglasim na ovaj način, obzirom da se ne bavim politikom već strukom, moja poruka tipu ljudi o kojima sve vreme govorim jeste da će, ukoliko nekada i odlučim da se bavim politikom, biti počišćeni sa javne scene, jer je to osnovni preduslov svakog daljeg razvoja ovog društva, u svim oblastima.

Advokat Dejan Lojpur, Subotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.