blank

SAOPŠTENJE STRANKE SLOBODE I PRAVDE O „rokadi” direktora

blank
Gradski odbor Stranke slobode i pravde Subotica saopštio je da su građani Subotice nakon poslednje sednice Gradskog veća, prema njihovim rečima, namagarčeni, s obzirom na to da su tri direktora subotičkih javnih preduzeća naprasno podnela ostavke, bez ikakvog objašnjenja javnosti.

Iz ove stranke komentarišu da ovaj redosled događaja, kao i razlozi za povlačenje sa funkcija nisu objašnjeni građanima Subotice, a kako su naveli, očigledno je da se sprovodi tzv. „rokada“ između direktora javnih preduzeća „Subotica-trans“ i „Subotičke pijace“.

Subotički odbor Stranke slobode i pravde napomenuo je da su oni i ranije ukazivali na sumnjive nabavke koje je Javno preduzeće „Subotica-trans“ sprovodilo. Oni se pitaju po kom osnovu je direktor „Subotica-transa“ Aleksandar Aleksić bio pozvan u Privredni sud 14. jula 2020. godine i koje istražne radnje je Osnovno javno tužilaštvo predložilo protiv Aleksića. Smatraju da građani Subotice imaju pravo da znaju o čemu je reč s obzirom na to da je u pitanju javna funkcija.

blank

„Zahtevamo takođe da, sada već bivši direktor ’Subotica-transa’, odgovori na pitanje zašto je nakon objavljivanja našeg saopštenja, a u vezi sa velikim mahinacijama u magacinu i komercijali ovog javnog preduzeća, gde je prema našim informacijama napravljen manjak od minimum sedam miliona dinara, dao otkaz glavnom magacioneru Zdravku Laciću, koji je taj isti otkaz smeo da primi samo u prisustvu svog advokata? Na osnovu kog disciplinskog prestupa je tom istom Zdravku Laciću, koji je uzgred budi rečeno bio proglašen i za radnika 2019. godine, napisao i podneo disciplinsku prijavu advokat JP ’Subotica-transa’ Dejan Lojpur? Ko je to zapretio Zdravku Laciću da ’drži jezik za zubima’ u vezi nabavke i isporuke robe u magacinu JP ’Subotica-trans’?

I to nije sve – direktoru Aleksiću postavljamo i pitanje zašto je komercijalista koji je bio upućen u nabavke i isporuke robe, Milan Mrvoš, inače odbornik Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu, nakon objavljivanja našeg saopštenja, po brzom postupku napustio JP ’Subotica-trans’? Interesantne su podudarnosti kojih ima ne tako malo u ovom javnom preduzeću, a ukazuju na problematično poslovanje – od sumnjive nabavke delova za autobuse, pa sve do sumnjive potrošnje električne energije u samoj upravnoj zgradi preduzeća”, navedeno je u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Naveli su da očekuju od nadležnih institucija da sprovede odgovornu i transparentnu istragu koja bi dovela do razrešenja svih sumnjivih radnji koje se tiču tog preduzeća.

„GO SSP Subotica podržava sve zaposlene u JP ’Subotica-trans’, koji pored nezavidnih primanja i u vrlo otežanim okolnostima obavljaju svoje radne zadatke trudeći se da održe reputaciju koju je ovo javno preduzeće decenijama unazad sticalo, dok se sa druge strane određeni pojedinci, u sprezi sa nosiocima vlasti na svim nivoima, bahato i neodgovorno odnose prema imovini svih građana Subotice”, zaključeno je u saopštenju subotičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.