blank

Dveri traže zabranu diskriminatorskih bedževa

blank

Kako Dveri navode, Srbija je od dolaska Srpske napredne stranke na vlast postala veoma podeljeno društvo po raznim osnovama, a sada aktuelni režim nastavlja sa podelama, i to po zdravstvenom principu, pa čak i diskriminiše veliki deo građana Srbije.

– Ovoga puta reč je o aktuelnoj, veoma osetljivoj temi u Srbiji, a to je tema vakcinacije protiv virusa kovid 19. Naime, kako je, nakon što je primila vakcinu, izjavila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović, aktuelna vlast je napravila i bedževe na kojima piše „Ja sam vakcinisan, a ti?“. Opšte je poznata činjenica da građani ovoj vlasti i njenom režimskom Kriznom štabu više uopšte ne veruju, jer su se sve vreme igrali sa pandemijom korona virusa, „paleći je i gaseći“ onako kako odgovara dnevno-političkim potrebama SNS-a. Posledica toga jeste i nepoverenje građana u vakcine, odnosno u ispravnost istih.

blank

– Međutim, režim je sada otišao i korak dalje i promocijom bedževa sa natpisom „Ja sam vakcinisan, a ti?“ direktno diskriminiše građane svoje države koji u ovom trenutku ne žele da se vakcinišu, ali i sve one koji žele da prime vakcinu, ali ne mogu doći na red za vakcinaciju. Ne znamo da li je cilj ove vlasti da obeleži i iz društva izopšti veliki deo svojih građana, ali je činjenica da je ova kampanja promocije vakcinacije krajnje diskriminatorska. Zamislimo samo da neko pravi bedževe sa natpisom „Ja sam Srbin, a ti?“, kako bi se osećali građani Srbije koji nisu srpske nacionalnosti, pitaju se iz ovog pokreta.

Dveri zahtevaju obustavu bedževa sa natpisom „Ja sam vakcinisan, a ti?“, kao i agresivne kampanje za vakcinaciju, koje će još više podeliti već ionako podeljeno društvo u Srbiji.

Foto: Dveri

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.