blank

FIFA odobrila promene VAR-a

Nakon brojnih kritika sa kojima se FIFA suočavala, a od kojih su mnoge vezane za krajnje netransparentan način donošenja odluka, napravljen je prvi korak kako bi tome stali na kraj.

blank

Naime, Odbor Međunarodne fudbalske asocijacije (IFAB), organizacija zadužena za uvođenje novih pravila u fudbal, osvojio je odluku po kojoj će svaka sudijska odluka morati da bude objašnjena i preko TV ekrana, ali i navijačima na stadionu. Ona će, pre nego što u potpunosti zaživi, biti testirana u narednih 12 meseci:

„Odlučili smo se za ovo nakon zahteva da odluke koje sudije donesu nakon VAR intervencija učinimo razumljivijima za sve aktere utakmice, i navijače na stadionu i gledaoce ispred televizora“, rekao je Pjerluiđi Kolina, uz dodatak da će ovaj sistem prvi put biti upotrebljen na Svetskom prvenstvu za klubove.

Čuveni Italijan je potom otkrio i šta je motivisalo FIFA na ovaj korak:

„Moram da kažem da su tu i iskustva drugih sportova, na primer u NFL-u, gde ovo objašnjavanje postoji već dugo, i sudije su veoma komotne. U fudbalu će jezik biti problem, jer će objašnjenje često biti na jeziku koji većini sudija nije maternji, što nije lako, ali će objašnjenja biti koncizna. Uveren sam da niko neće imati problema“, dodao je Kolina.

Izvor: NovaSport.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.