blank

Folklorni ansambl “Bratstvo” u nedelju izvodi narodna kola u centru grada

blank

Snimanje u okviru projekta “Srpsko kolo” biće organizovano od 8 do 12 časova na centralnom gradskom trgu

Nakon snimanja u Beogradu, Vašingtonu, Užicu, Pirotu i Nišu, snimanje serijala “Sropsko kolo”, u produkciji Optimistik filma, u nedelju će biti nastavljeno u Subotici.

Stoga je Optimistik film pozvao Subotičane da prisustvuju velikom snimanju, od 8 do 12 časova na centralnom gradskom trgu, gde će Folklorni ansambl “Bratstvo” izvoditi ovdašnja kola, uz učešće muzičkih izvođača sa tradicionalnim instrumentima.

blank

Nakon uspeha filma “Teslin narod”, koji je pre dve godine bio nominovan za nagradu “Oskar” u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, Optimistik film započeo je novi dokumentarni film i serijal “Srpsko kolo”.

Reditelj je Željko Mirković, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti (SANU), Nacionalnim ansamblom “Kolo” i drugim institucijama i ustanovama.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijata za kulturu  i Grad Subotica.

Dokumentarni serijal “Srpsko kolo” imaće 10 epizoda po 25 minuta. Serijal se snima u 15 gradova širom Srbije, od Subotice, preko Novog  Sada, Beograda, Kruševca, Kragujevca, Užica, Čačka, Niša, Pirota, Vranja, Zaječara, Gračanice i Peći, do Prizrena.

Foto: printskrin trejlera projekta “Srpsko kolo”

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.