blank

GRADSKI OMBUDSMAN Kladionica ne može da dobije odobrenje za rad pored škole u naselju Prozivka

blank

“Ukoliko dođe do kršenja predmetnog zakona, postoji mogućnost prijave nadležnom organu, u kom slučaju će naša kancelarija pružiti pravnu podršku zainteresovanim subjektima”, navedeno je u odgovoru našoj redakciji

Nakon što smo 30. aprila objavili vest da će na uglu ulica Nade Dimić i Lovre Bračuljevića, neposredno do Osnovne škole “Sonja Marinković”, biti otvorena kladionica “Balkan beta”, obratili smo se subotičkoj gradskoj upravi i centrali pomenutog lanca kladionica u Beogradu, ali odgovore na pitanje o prihvatljivosti otvaranja kladionice u neposrednoj blizini škole ni sa jedne adrese do danas nismo dobili.

Oglasila se jedino kancelarija gradskog zaštitnika građana koja nam je odgovorila da je Članom 82, Stav 1 Zakona o igrama na sreću („Službeni glasnik RS“, br.18/20) propisana udaljenost kladionice od zgrade obrazovnih ustanova (osnovnih i srednjih škola) koja ne može biti manja od 200 metara.

“Navedenim zakonom i to Članom 83, propisani su dokazi o ispunjenosti uslova koje pravno lice dostavlja uz zahtev za dobijanje odobrenja, između ostalog i dokaz o lokaciji objekta u kojem se priređuju igre na sreću – klađenje, u smislu udaljenosti kladionice od zgrade obrazovnih ustanova. Odobrenje izdaje Uprava za igre na sreću pri Ministarstvu finansija.

Nadzor, u smislu ovog zakona, vrši takođe Uprava za igre na sreću pri Ministarstvu finansija.

Takođe, Zakonom su propisane i novčane kazne za nepoštovanje Zakona i to u iznosu od 100.000 dinara do 2.000.000 dinara za pravna lica, ukoliko priređuju igre na sreću u automat klubu ili kladionici na udaljenosti manjoj od propisane, dok će se odgovorno lice u pravnom licu kazniti novčanom kaznom od 5.000 do 150.000 dinara.

S obzirom na gore navedeno, smatramo da ne postoji mogućnost za dobijanje odobrenja za priređivanje posebnih igara na sreću-klađenje, u navedenom slučaju. Međutim, ukoliko dođe do kršenja predmetnog zakona, postoji mogućnost prijave nadležnom organu, u kom slučaju će naša kancelarija pružiti pravnu podršku zainteresovanim subjektima”, navedeno je u odgovoru kancelarije gradskog ombudsmana našoj redakciji.

Redakcija sajta Subotičke.rs smatra da je ćutanje gradonačelnika i subotičke gradske uprave na ovu temu, u najmanju ruku, nedopustivo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.