blank

Ištvan Priboj osvojio dva šesta mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu! (VIDEO)

YouTube video

Za Ištvana Priboja se zna dugo. Ištvan je rođeni sportista, koji i u 81. godini razbija predrasude, i nastavlja ka svome cilju. A cilj je da, među brojne medalje, okači i onu sa svetskog prvenstva u kategoriji preko 85 godina. Jer, na ovogodišnjem svetskom prvenstvu, u plivanju, u Japanu, Priboj je zabeležio tri značajna rezultata u svojoj kategoriji: dva šesta mesta, u disciplinama delfin i prsno, i jedno četrnaesto u slobodnom stilu.

U vreme kada smo svim srcem navijali za Andreja Barnu, koji je 7. olimpijac koji će braniti boje Srbije u Parizu, sledeće godine, Priboj je plivao svoju trku života, u kategoriji od 80 do 84 godine.

blank
Foto: Privatna arhiva

Ovaj vitalni sportista i u svojoj devetoj deceniji, ne odustaje od sporta. Beogradski difovac, strastveni sportista, i danas, kaže, ustaje bez bolova. Za to je isključivo zaslužen sport kojim se Ištvani bavi celog svog života.

Na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Rimu, bio je drugi i treći, okitio se medaljama, ali je ovoga puta, iako bez medalje, Subotičanin došao zadovoljan rezultatom. Kaže, protiv Kineza i Japanaca koji su osvajali prvih pet mesta, se teško boriti. On je prvi Evropljanin koji je zauzeo 6. mesto.

blank
Foto: Subotičke.rs

Dizač tegova, rvač, skijaš, hokejaš, retko propušta sportska dešavanja. Plivač je koji trenira nekoliko puta nedeljno. Bio je sudija na zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Lično je Moamera el Gadafija učio da pliva. Ima sportsku životnu priču na kojoj možemo svi da mu pozavidimo. Kaže Ištvan, konce za sledeće svetsko prvenstvo, u starijoj kategoriji, može da mu pomrsi samo nedostatak novca i smrt.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.