blank

Krizni štab odlučio da nema ublažavanja mera

blank

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni. Za đake je preporuka da odlaze u škole radi ocenjivanja, a doneta je i odluka da u Srbiju bez boravka u karantinu i negativnog PCR testa mogu da uđu samo oni koji su potpuno vakcinisani, odnosno koji su primili dve doze vakcine protiv virusa korona.

Član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio da i dalje postoji veliki broj zaraženih građana i da se taj broj povećava. Međutim, on je naveo i da su sve mere koje su na snazi doprinele tome da nema naglog skoka novozaraženih. Ipak, taj broj je i dalje visok što znači da sve mere ostaju i da moramo svi da se vakcinišemo, rekao je on.

Prema njegovim rečima, analiziran je i zahtev Ministarstva prosevete da se u školama obavlja ocenjivanje i to će danas biti detaljnije precizirano.

Analiziran je i ulazak građana u Srbiju i odlučeno je da svi građani Srbije koji su potpuno imunizovani mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa. Isto važi i za one koji nisu državljani Srbije. To znači da su primili dve doze Fajzer vakcine, dve kineske Sinofarm ili dve Sputnjik V. Za Astrazeneku ekvivalent je jedna vakcina.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je rekao i da sve zavisi od nas, odnosno ukoliko se budemo pridržavali mera, pre će se ova epidemija završiti.

Na pitanje kada je sledeća sednica i presek stanja, Gojković kaže da se dnevno sve razmatra, a da će javnost biti obaveštena o sledećoj sednici do kraja ove sedmice.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.