blank

“Levijatan”: Pronašli smo tri pseće lešine i spasili još jednog psa

blank

Pavle Bihali iz Fondacije “Pokret Levijatan” danas je za Subotičke.rs izjavio da su aktivisti ovog pokreta u kući u Gostivarskoj 26, koju je zakupljivao Čedomir Petrović zvani “Čeda Šinter”, prethodne noći pronašli tri pseće lešine i spasili jednog psa koji se nalazi u vrlo lošem stanju.

– Leševi pasa odneti su na Veterinarski fakultet na obdukciji. Sa nestrpljenjem čekamo rezultate. Ono što nas zabrinjava, jesu pronađene kosti, vilice, dlaka koaj podseća na pseću i krv. Ali, sačekaćemo sve rezultate istraživanja i provera, kako bismo govorili i o tome. Po meni, vilice koje smo našli u kući podsećaju na pseće. Ne znam odakle osobama koje uopšte nisu bile uključene u akciju ideja da govore o tome šta smo mi u kući pronašli. Policija koja je izašla na lice mesta bila je korektna, inspekcija koja je izašla potom na lice mesta takođe. Policija je prethodno bila saopštila da nije pronašla leševe pasa. Evo, mi smo ih pronašli…

Evo šta nam je o akciji ispričala Beti Horvat iz “Subotičkih njuškica” u vezi akcije spasavanja pasa na salašu.

Bihali kaže da su aktivisti “Levijatana” u kuću u Gostivarskoj ulici ušli sami, ali zahvaljujući činjenici da je kuća bila otvorena.

Komšije Čedomira Petrovića, alijas “Čeda Šinter, kažu da su u više navrata bezuspešno pozivali nadležne.

– Ništa nismo oštetili ni odneli, u kuću smo se takoreći ušetali. Sve je u njoj ostalo kako je bilo. Stanje koje smo zatekli sačekalo je policiju i Veterinarsku inspekciju. Vlasnik koji je dugo pokušavao da izbaci Petrovića iz svoje kuće izrazio nam je zahvalost. Čovek je bio šokiran i zgrožen onim što je u kući zatečeno – kaže Bihali.

On ističe da su aktivisti “Leijatana” preuzeli ukupno dvadeset pasa, 19 sa salaša i jednog iz kuće u Gostivarskoj, a da su subotičke organizacije preuzele po jednog.

Evo šta o čitavom slučaju kaže Čedomir Petrović protiv kog je danas podneta krivična prijava.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.