blank

Lokalni izbori: SUBOTICA BIRA | Za pravednu Suboticu – DSHV – SPP – Tomislav Žigmanov

YouTube video

Gostujući u specijalnoj predizbornoj emisiji “Subotica bira” članovi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini govorili su o toku izborne kampanje, njihovoj političkoj platformi, kao i o očekivanjima kada je reč o rezultatima izbora i formiranju nove gradske većine.

Zašto ste se odlučili da izađete baš u ovom formatu na izbore? Da li ste imali još neke pregovore oko šireg nastupa na lokalnim izborima?

Ovakav format izlaska na izbore jeste deo šireg segmenta našeg povezivanja sa kolegama iz bošnjačke zajednice. Takođe, volimo reći da se najjači udružuju sa najjačima. Demokratski savez Hrvata u Vojvodini jeste jedina relevantna politička stranka hrvatske zajednice u Republici Srbiji i prepoznali smo u Stranci pravde i pomirenja jednog legitimnog činbenika kada su u pitanju dve manjinske zajednice.

blank
Foto: Subotičke.rs

U sklopu Vašeg političkog programa dosta se govori o sportskim I kulturnim sadržajima, ali I o infrastrukturnim projektima. Možete li da nam predstavite ključne tačke programa?

Naš politički program koncipirali smo kroz deset tačaka: 1) Zaštita prava nacionalnih manjina; 2) Jačanje obrazovnog sustava na hrvatskom jeziku; 3) Očuvanje i razvoj hrvatske kulture i tradicije; 4) Razvoj komunalne i druge infrastrukture 5) Zdravstvena i socijalna zaštita 6) Gospodarski razvoj i zapošljavanje 7) Podrška poljoprivrednicima; 8) Očuvanje okoliša; 9) Jačanje lokalne samouprave i 10) Participativna demokracija.

Ukoliko i DSHV i DZH budu imale svoje predstavnike u Skupštini grada Subotice, da li ćete sarađivati oko ključnih nacionalnih i identitetskih pitanja?

Oko onih pitanja oko kojih se slažemo i podudaramo – naravno. Demokratska zajednica Hrvata u Vojvodini već preko 30 godina u kontinuitetu deluje na ovim prostorima i naša stranka politički živi i prisutna je i mimo izbora. Kada je reč o drugoj organizaciji, činjenica je da njih pratimo od izbora do izbora, za razliku od njih DSHV je živa stranka.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Vozili pod dejstvom alkohola i marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg vozača mopeda koji

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.