blank

Marko Popović, učenik 8. razreda dobitnik Svetosavske nagrade (VIDEO)

YouTube video

Marko Popović, učenik 8. razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” dobitnik je prestižne Svetosavske nagrade za svoja postignuća u prethodnoj godini, iz prirodnih i društvenih nauka.

Marko je osvajač nagrada na državnim takmičenjima iz informatike i računarstva i srpskog jezika. Odlikuje ga originalnost u pristupu i pronalaženju rešenja, što ga je kvalifikovalo da bude učesnik međunarodnih konferencija koje se bave veštačkom inteligencijom, marketingom i veb tehnologijom.

Kreator je veb stranice „EduCompas” sa kojom je osvojio 1. mesto na regionalnom takmičenju „Projektna nedelja”. Organizator je događaja „Misterija grada”, a kao predsednik Učeničkog parlamenta učestvovao je u organizaciji različitih humanitarnih akcija. Polaznik je škola programiranja u organizaciji IS Petnica i Fondacije Petlja. Među drugarima je omiljen i pronalazi vreme za druženje i sport.

blank
Foto: Subotičke.rs

Sve ovo što smo vam naveli je zvanično predstavljanje Marka Popovića, koji sa svojih 14 godina poseduje harizmu i elokvenciju kakva se retko viđa u tom uzrastu.

Marko Popović je osoba sa kojom možete da razgovarate o geopolitičkom svetskom poretku, o sportu – fudbalu i odbojci posebno, o konceptu Formule 1, ali i o mnogim drugim temama o kojima niste ni razmišljali.

Tokom razgovora sa Markom, ne možete da ne osećate ponos što sedite preko puta njega, nekoga u čijim očima vidite ceo jedan svet, svet koji će morati biti pripremljen za njegov dolazak. Nemoguće je pobrojati sve o čemu smo pričali, jer su se teme nadovezivale jedna na drugu, ali je to kratko vreme bilo ispunjeno izistinskim uživanjem u njegovom društvu.

Svetosavska, i mnoge druge nagrade koje je osvajao na takmičenjima, prirodan su sled njegovog truda i rada, a i vreme koje je izdvojio za nas bilo je između pripremnih časova za takmičenje iz matematike.

Uz Ranka Popovića, našeg velikog fudbalskog stručnjaka, Markovog strica, i Marka – četrnaestogodišneg dečaka koji će tek da pokori svet svojim znanjem, interesovanjem, radoznalošću, osećate samo čast i ponos što ste imali priliku da uživate u njihovom društvu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.