blank

Vatrogasni disnotor u organizaciji DVD Tavankut (VIDEO)

YouTube video

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Tavankutu je održano svojevrsno druženje uz specijalitete od mangulice. Naime, članovi ovog društva, već petnaest godina unazad prave kobasice, čvarke i krofne, odnosno divenice, žmare i fanke kako bi unapredili rad ovog važnog društva u selu. Tako, godinama unazad, vatrogasci spreme špecije od mangulice, one koje znaju umese najlepše krofne ili po bunjevački fanke, traži se koji čvarak više, i svi zadovoljni.

Tajna kobasica nije otkrivena, to svaki majstor koji do sebe drži čuva, ali smo ipak povoda za priču imali sa mladim vatrogascima.

blank
Foto: Subotičke.rs

U kujni bar 40 stepeni, kažu pekarke, to tako mora biti. Fanak voli toplotu, da nadođe, pa se zato od 20 kilograma brašna, 15 litara mleka, 30 jaja, i puno mešenja, ispeklo 700 krofni – možda zato nijedna nije bila raspoložena za razgovor, vredne ruke mesile su od jutra.

Poseban mali štand imala je učenička ekipa iz Osnovne škole „Matija Gubec“ koji su sa svog prodajnog mesta poručili da su različitosti bogatstvo, koje ova deca neguju u svojoj školi. Uz odlične radionice, svoj časopis, organozovanje priredbi i sjajan pedagoški rad, deca iz Tavankuta imaju svoju učeničku priču.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.