blank

Maturski radovi kao inspiracija (VIDEO)

YouTube video

Maturanti srednjih škola ulaze u završnicu svog srednjoškolskog obrazovanja, a maturski radovi samo su kruna tog školovanja. Polaganje mature pred komisijom se obično pamti u magnovenju, od silne treme detalji se obično zaborave.

Posebna maturska priča završnih razreda je u subotičkoj Politehničkoj srednjoj školi je nešto drugačija.

Maturske radove likovnog i dizajnerskog smera pamtiće Subotičani, jer su izloženi u Fondaciji „Danilo Kiš“, kao izložbena postavka. Profesori i direktor se od svojih đaka opraštaju sa ponosom u glasu, potpuno svesni da će se za njihove maturante još čuti.

Malo je obrazovnih ustanova koje mogu da se pohvale da im je direktor osvojio Mont Everest, „krov sveta“, i još nekoliko vrhova preko 8000 metara, i da je knjiga „Drugi siguran korak“ svojevrsni priručnik za planinare, kao i „Registar planinskih vrhova“ koje već više od decenije priprema Iso Planić, direktor Politehničke škole.

blank
Foto: Subotičke.rs

Marko Bogešić, profesor koji ispraća svoje maturante osvrće se po izložbenom prostoru i potvrdno klima glavom. Prepoznaje kvalitet, vidi uspešne ljude. To je i njegova zasluga.

Bio je prvi na republičkom takmičenju iz klasičnih medija u kategoriji crtež, Marko Uzelac je sada već svršeni likovni tehničar, a nadamo se i budući student Akademije umetnosti.

Svoj multimedijalni maturski rad, Iva je radila dve nedelje, a da slika govori više od 1000 reči, i ovoga puta se pokazala kao istinita floskula. Frejm po frejm, sekund po sekund i eto prilike da u radu Ive Zavišić prepoznate temu ; „Kako umetnik stvara svoje delo“.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.