blank

Minja Peković nagrađena na 50. Danima komedije u Jagodini

Žiri 50. jubilarnog festivala „Dani komedije“ u Jagodini odlučio je o najboljima i među njima je i Narodno pozorište Subotica.

blank
Foto: Narodno pozorište Subotica

Minja Peković dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u autorskom projektu „Bravo za klovna“, a Marija Kalabić nagrađena je za scenografiju u ovoj predstavi.

Glumačke nagrade uz Minju ravnopravno su dobili i Olga Odanović i Nenad Jezdić, jednoglasno je odlučio žiri u sastavu Svetislav Bule Goncić, predsednik, Đurđa Tešić i Željko Jovanović, što jasno govori o tome u kakvom se društvu našla naša glumica.

Ovi jubilarni Dani komedije, po rečima žirija dokaz su da je festival prikazao snagu i potencijal komičnog u svima nama, potvrđujući zbog čega Jagodina jeste i dalje jedinstveno mesto smeha u godinama koje dolaze. Ono što je nama bilo upečatljivo jeste činjenica da smo prvi put na danima komedije videli i suze…

Publika je tako reagovala na Minjinu predstavu. Nema ravnodušnih. Na „Bravo za klovna“, reaguju svi… I oni koji je samo gledaju, ali i oni koji su Minjinim putem izlečenja prošli ili sada njime koračaju. Tu pozorište i gluma prestaju da budu samo profesija već postaju misija. „Bravo za klovna“ je pravi selektorski potez za Dane komedije“, kako je to obrazložio žiri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.