blank

N1: Gradonačelnik Subotice prijavio Agenciji platu od 1.194 evra

Gradonačelnici u Srbiji zarađuju mesečno približno slično kao i ministri u Vladi Srbije, sudeći prema podacima iz njihovih imovinskih karata objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

blank
Foto: Unsplash

Gradonačelnik prestonice Srbije Aleksandar Šapić, kako se navodi na sajtu Agencije, ima mesečna primanja od 1.399 evra, a pored toga ima i nacionalnu penziju za sportska priznanja od 1.095 evra.

Od 15 najvećih gradova koje smo uporedili, posle Beograda, najveću platu ima gradonačelnik Pirota Vladan Vasić od 1.276 evra, a posle njega čelnik Kraljeva Predrag Terzić koji ima mesečno 1.220 evra. Terzić pored funkcionerske plate prima i 425 evra mesečno kao predavač na Visokoj ekonomskoj školi u Peći.

Iza njih sledi Stevan Bakić koji je čelnik Subotice i koji je prijavio Agenciji platu od 1.194 evra, te prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura koji ima 1.106 evra plus 86 evra u Gradskom savetu za bezbednost saobraćaja.

Nešto više od hiljadu evra mesečno primaju gradonačelnici Novog Sada Milan Đurić, Leskovca Goran Cvetanović, Kruševca Jasmina Palurović, Čačka Milun Todorović i Šapca Aleksandar Pajić koji pored ovoga ima i 190 evra kao predavač na Akademiji strukovnih studija u tom gradu.

Između 900 i 1.000 evra imaju gradonačelnici Niša Dragana Sotirovski (970), Kragujevca Nikola Dašić (942), Pančeva Aleksandar Stevanović (910), Novog Pazara Nihat Biševac (957), Sombora Antonio Ratković (965), Jagodine Ratko Stevanović (906)…

Gradonačelnik Kragujevca pored redovne plate prijavio je i primanja kao spoljni savetnik guvernera Narodne banke Srbije od 942 evra mesečno, a gradonačelnik Jagodine ima penziju od 706 evra.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.