blank

Nagrađeni najuspešniji mladi matematičari Subotice (VIDEO)

YouTube video

U najsvečanijem zdanju u Subotici svoja priznanja i nagrade dobili su najbolji i najuspešniji matematičari Subotice. Svojim zalaganjem i znanjem istakli su se na opštinskim, okružnim matematičkim takmičenjima, i tako se najbolji plasirali na republička takmičenja u svojim kategorijama.

Diplome i pohvalnice uručio je gradonačelnik Stevan Bakić koji je sa ponosom pozdravio mlade, uspešne ljude i dodao kako je dovoljno da pogleda punu većnicu Gradske kuće kako bi znao da je to „naša budućnost kojom šaljemo snažnu poruku svim mladima Subotice“.

Diplome najboljima uručila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Milanka Kostić, zadužena za obrazovanje, direktori škola u kojima su se održala takmičenja – Dejan Anđelković i Željko Rajčić, predsednica Društva matematičara Subotice Jasmina Dulić i predsednica Komisije za takmičenja Ljubica Kiselički i Radoslav Srđenović.

blank
Foto: Subotičke.rs

Jasmina Dulić je istakla da je na takmičenju učestvovalo 98 učenika iz subotičke opštine osnovnoškolskog obrazovanja dok se 43. učenika iz srednjih škola oprobalo u rešavanju matematičkih zadataka.

“Sedam učenika su prošla na dalja takmičenja koja će se održati u Valjevu i Novom Pazaru, u naredna dva meseca i svi su iz Gimnazije „Svetozar Marković“. Ovo je prilika da se talentovanoj deci posveti pažnja i da se rad i trud uvek isplati. Znanje je jednino što nam niko ne može uzeti”, zaključila je Jasmina Dulić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.