blank

Najsavremenija oprema u angio sali OB Subotica (VIDEO)

YouTube video

U angio sali subotičke Opšte bolnice u toku prošle godine urađeno je oko 400, a u akutnom infarktu oko 150 angio zahvata što ovu bolnicu čine Centrom za ovakve intervencije na severu države – rekao je prof. dr Milan Nedeljković, predsednik Srpskog lekarskog društva, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije, interventni kardiolog zaposlen u Kliničkom centra Srbije.

blank
Foto: Subotičke.rs

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok smrti, a infarkt može da se leči samo u angio sali. Jedan život spašen je neposredno pre izjave novinarima, a o postavljanju stenta doktor Nedeljković je rekao kako se ovakve intervencije rade jednako kao u svim eminentnim svetskim ustanovama.

Direktor Opšte bolnice Subotica Saša Dželebdžić, kardiolog rekao je kako je čast imati ovakvog stručnjaka u ovoj ustanovi i dodao da je ovaj vrsni stručnjak, akademik pomogao da se uradi ugradnja stenta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 21 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.