blank

SSP: Vaspitačicama u PU “Naša radost” zabranjeno da koriste godišnje odmore do 2. juna?

Saopštenje Stranke slobode i pravde prenosimo u celosti:

blank
Foto: Pixabay

Rukovodioci PU “Naša radost” izdali su naređenje pomoćnici direkora Violeti Lošonci Sluki da prenese šefovima objekata da zabrane vaspitačicama korišćenje godišnjih odmora od 28. aprila do 2. juna, odnosno do izbora, saopštio je SSP.

“Pitamo rukovodioce ove ustanove, a pre svega Veljka Vojnića zašto je izdato ovakvo naređenje”, rekao je Robert Šebek, predsednik subotičkog odbora Stranke slobode i pravde i predsednik Poslaničke grupe SSP u Skupštini AP Vojvodine.

“Pitamo ga da li je najavljeno neko vanredno stanje, ili neka elementarna nepogoda ili je upravo ta elementarna nepogoda izborna kampanja koju vodi SNS u gradu Subotici? Da li ste svesni u kojoj meri i na koji način ste ovom sramnom i protivzakonitom odlukom doveli u opasnost najosetljiviju kategoriju društva, decu?” neveo je Šebek.

Prema njegovim rečima, umesto da ih čuvaju dve vaspitačice, čuva ih jedna, dok je druga u toku radnog vremena na terenu u svrhu rada za izbornu kampanju Srpske napredne stranke.

blank
Foto: SSP

„Takvim potezom u direktnu opasnost ste doveli veliki broj dece koja ostaju sa jednom vaspitačicom koja zbog prevelikog obima posla ne može da se posveti svakom detetu. Da li Vam je bezbedan boravak deca u vrtićima na prvom mestu? Ova politička odluka nas uverava da nije“, zapitao je Šebek.

On prenosi saznanja da u PU „Naša Radost“ ima „nemali broj vaspitačica koje protivzakonito drže u radnom odnosu na određeno vreme, neke i više od 15 godina i na ovaj način ih ucenjuju da pored radnog zadatka za koji su se školovali moraju da rade i u interesu vladajuće partije“.

„Ovo dešavanje u spomenutoj Ustanovi je samo jedan od pokazatelja da ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore, kako u Srbiji tako i u Subotici. SSP Subotica pod hitno traži od Inspekcije rada, vanredni nadzor u objekatima PU ‘Naša radost’ u vezi zaštite Zakona, od Sindikata da hitno reaguje i zaštite svoje zaposlene u spomenutoj Ustanovi, i na kraju od nadležnih istražnih organa da pod hitno ispitaju i utvrde da li su naznačeni rukovodioci izvršili tešku zloupotrebu službenog položaja i time počinili krivično delo”, zaključio je Šebek u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Vozili pod dejstvom alkohola i marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg vozača mopeda koji

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.