blank

Nastavljeno čišćenje subotičkih šuma

Juče je u području Subotičke peščare u Velikom prolećnom čišćenju šume 2, u organizaciji udruženja Ekoslavija, Poželi Želju, inicijativa Zaštitimo šume Subotice i planinarskog društva Panonci očišćen samo mali deo zagađenog područja, pri čemu je prikupljena velika količina smeća.

blank
foto: Ekoslavija

Kako su naveli sami organizatori, plan je bio da se nastavi sa čišćenjem dela šume oko bivšeg Etno kampa prema Hajdukovu, u reonu tzv. „Hajdukovačke šume“, u sektorima 87 i 88, gde su tokom prethodne akcije uočene velike količine smeća. Učesnici su doneli sopstvene džakove i rukavice a od JKP „Čistoća“ je traženo smeštanje velikog kontejnera na raskrsnici između sektora 85 i 87 u samoj šumi, kako bi se sakupljeno smeće odložilo.

Nekoliko sati rada grupa dobrovoljaca i ljubitelja prirode uspela je da sakupi ogromnu količinu otpada koji su iza sebe ostavile ilegalne migrantske grupe. Ovo je treća po redu akcija čiščenja subotičkih šuma u organizaciji nekoliko različitih udruženja, a čiščenje i sakupljanje smeća nastaviće se dok se ne očisti tridesetak velikih deponija.

U akciji je prikupljena ogromna količina otpada iz naše šume!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.