blank

O redovnoj sednici Grada, Akva parku i grafitima “Balint Mali Knindža”

Redovna sednica Skupština grada Subotice održaće se sutra, 39. po redu, na kojoj će se pred odbornicima naći sedam tačaka na dnevnom redu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najvažnije tačke na koje je dr Balint Pastor stavio fokus bile su vezane za izradu plana generalne regulacije naselja Čantavir, koji se radi u kontinuitetu sa razvojem ostalih mesnih zajednica.

Plan je da se napravi plan za ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a preduslov za to je izrada regulacionog plana. Rok za izradu plana je 12 meseci. Na pres konfereciji se čulo da će grad stipendirati 35 studenata, 35 učenika srednjih škola i 30 učenika osnovnih škola. Budžet koji je namenjen za stipendiranje mladih, talentovanih đaka je je viši za pola miliona u odnosu na prošlu godinu i iznosi tri miliona dinara.

Ime Dr Balinta Pastora, predsednika Skupštine Grada Subotica poslednjih dana se pojavljivalo na ulicama Subotice, u formi grafita na mađarskom jeziku „Balint Mali Knindža“ pa je ovom prilikom upitan da prokomentariše grafite, ali i uništavanje znaka „Szabadka“ dr Balint Pastor rekao:

„Mislim da je nabitnije da su svi osudili te vandalske činove i svi razumeju da se ovde ne radi o oštećenju imovine, nego mnogo opasnijim stvarima. Bitno je da je grad jedinstven po tom pitanju, i da je to osuđeno.

Ja nisam znao niti je tada bilo ko od nas znao za oštećenje ćiriličnih natpisa od pre mesec i po dana. Da smo znali, osudili bismo i tada, tu nema razlike, srpski, mađarski ili bilo koji drugi jezik, latinica ili ćirilica. Tu nema razlike. Ali je za osudu i to su opasne stvari. Što se tiče ovih drugih smešnih natpisa – to je klasično targetiranje, ali to ide u rok službe tako da to ne bih preterano komentarisao“, rekao je dr Pastor.

Pitanje koje je novinare interesovalo jeste Akva park Palić i njegov početak rada, dr Pastor je pojasnio:

„Što se tiče Akva parka mislim da je značajno što je predsednik republike bio i obišao taj objekat i što su građani Subotice prvi put bili u prilici da vide kako taj akva park izgleda, jer su bile različite zlonamerne insinuacije i objave o tome kako bi mogao da izgleda. I na televizijama sa nacionalnom frekvencijom je bio prikazan pa je svako ko je želeo mogao da vidi kako izgleda Akva park.

Mislim da je taj posao oko izradnje završen onako kako smo obećali, do kraja avgusta. Što se tiče rada, gradonačelnik je 15. avgusta potpisao ugovor sa zakupcem, i operater po tom ugovoru ima rok od mesec dana za otvaranje akva parka. U toku je nabavka i opremanje od strane operatera. Cene određuje Skupština DOO Park Palić, to će se danas učiniti. Sezona će trajati tokom cele godine, ima i otvorenih i zatvorenih sadržaja, pa će moći da se uživa i tokom zimskih meseci“, rekao je dr Balint Pastor.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “O redovnoj sednici Grada, Akva parku i grafitima “Balint Mali Knindža””

  1. CEKAMO VEC DUGO, ALI NESTO NISTE BAS NAJBOLJE IZRACUNALI. PA AJDE I TAJ 15 SEPTEMBAR JE TU BLIZ, A POSLE VALJDA JE NA REDU POZORISTE, ILI NESTO TRECE, SAMO NAS OBAVESTITE NA VREME,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.