blank

Obeležen jubilej socijalnih ustanova Grada Subotice (VIDEO)

YouTube video

Dve ustanove u našem gradu juče su proslavile veliki jubilej: 70 godina postojanja i rada Opštinske organizacije invalida rada i 60 godina postojanja Centra za socijalni rad.

Obe ustanove svoje jubileje proslavljaju u sklopu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a Grad Subotica je jedan od dugogodišnjih partnera koji pruža maksimalnu finansijsku podršku, i svaku drugu koju ove dve ustanove iziskuju.

Subotica ima preko 5.000 hiljada koji su korisnici invalidskih penzija, a dugogodišnji predsednik subotičke podružnice Stanko Nimčević nije zadovoljan pooštrenim kriterijumom pod kojim osobe odlaze u invalidsku penziju. Jedna od najvažnijih odluka je da se osobe sa invaliditetom kojima sposobnost rada nije ugrožena zapošljavaju, a sve u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

blank
Foto: Subotičke.rs

Centar za socijalni rad obeležava 60 godina postojanja, pa je tom prilikom upriličena svečanost u Velikoj većnici.

Direktorka ove ustanove Brigita Janošić Barati zna koliko truda i rada se ulaže u ovoj ustanovi kako bi se pomoglo osetljivim kategorijama ali i svima onima kojima je ovaj vid podrške životno neophodan.

Pokrajinska ombudsmanka, kao i nadležni iz ministarstva Republike Srbije bili su gosti ove svečanosti.

Grad Suborica će nastaviti da izdvaja sredstva za socijalnu zaštitu i u sledećoj godini: od Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, stanovanja uz podršku Cetra za podršku porodici i svim ostalim ustanovama kojima je primarna uloga zaštita porodice i pomoć osobama koju iziskuju ove osetljive kategorije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 17 do 33 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene

Detaljnije »
blank

Vozili pod dejstvom alkohola i marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja četvoricu vozača zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja. Saobraćajna policija zaustavila je dvadesetšestogodišnjeg vozača mopeda koji

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.