blank

Obilazak radova na pruzi Beograd – Subotica (VIDEO)

YouTube video

Brza pruga od Beograda do Subotice biće završena do novembra, a predviđa se, posle tehničkih proba, da će za železnički saobraćaj biti spremna već u decembru, rekao je danas Goran Vesić, ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture pri obilasku radova sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem, predsednicom pokrajinske Vlade Majom Gojković, gradskim predstavnicima Vlasti i Li Mingom, ambasadorom Kine.

Ministar Vesić je naglasio da će ova pruga biti najbrže izgrađena brza pruga u svetu, ako se sagleda vreme i broj kilometara. U dve godine intenzivnog rada urađeno je preko 70 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka. Vesić se zahvalio Subotičanima na strpljenju i izneo podatke o kompleksnosti ove izuzetno značajne saobraćajnice za Srbiju.

blank
Foto: Subotičke.rs

Premijer Vučević je naglasio da ovaj veliki projekat značajno menja Srbiju, a Subotici daje zamajac za ozbiljan rast i razvoj, kako na ekonomskom tako i na turističkom nivou.

Ambasador Li Ming rekao je kako je izgradnja brze pruge Beograd – Budimpešta samo potvrda bliske saradnje ove dve zemlje, ali i čast što je svedok pomaka radova u Subotici sa najvišim zvaničnicima države, pokrajine i grada Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.