blank

Veslanje: Dvojac Mačković – Primenov obezbedio vizu za Pariz!

Srpski veslački dvojac u dubl skulu u sastavu Martin Mačković i Nikolaj Pimenov zauzeo je drugo mesto na finalnim olimpijskim kvalifikacijama koje su se održale u Lucernu i tako overio vizu za Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu.

blank
Foto: Facebook/Martin Mačković

Američki dvojac je zauzeo prvo mesto, dok su odmah iza njih na cilj stigli naši veslači sa vremenom od 6:26,47 minuta.

“Izuzetno težak i napet period je iza nas. Veslački savez Srbije nije hteo da nas pošalje na izbornu regatu za Olimpijadu u Lucern. Pre 10 dana je izgledalo da ću da završim sa ovom godinom pre nego što je sezona krenula.

blank
Foto: Facebook/Martin Mačković

Jedan dan pred početak takmičenja nam je javila Svetska veslačka federacija da ipak dobijamo šansu da nastupimo i da se borimo za mesto u Parizu. Otišli smo bez treniranja i zajedničkog veslanja u Lucern i uspeli uprkos svemu da se izdignemo i kvalifikujemo za Pariz. Da mi je neko rekao pre 6 dana da će ovo da se desi ne bih mu verovao. Idemo u Pariz da se borimo za medalju”, rekao je Martin Mačković.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 13 do 21 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.