blank

Od februara zakazivanje pregleda preko kol centra

Dr Josipa Krajninger Parčetić, pedijatrica danas se obratila novinarima sa novim inforamcijama iz Službe za zaštitu žena i dece, Doma zdravlja Subotica.

blank
dr Josipa Krajninger Parčetić, specijalista pedijatrije

Od ponedeljka 22. januara ove godine prelazi se na režim rada po izabranom lekaru. To znači da neće više biti odvojene zone za bolesnu ili zdravu decu, nego će se pregledi zakazivati po sistemu izabranog lekara. To znači da će roditelji sa decom pratiti svog izabranog pedijatra bez obzira da li on trenutno radi na dečjem ili školskom dispanzeru kao i bez obzira na uzraast deteta.

„Potrebno je da se roditelji opredele za izabranog doktora koji će u narednom periodu da leči njihovo dete. Od februara meseca se planira vraćanje na ISIS zakazivanje pregleda, pa je i zbog toga važno da svaki roditelj izabere lekara za svoje dete. Prednost pregleda imaju deca koja su zakazana i hitni slučajevi“, istakla je pedijatrica dr Krajninger Parčetić.

blank
Foto: Subotičke.rs

Zakazivanje pregleda vršiće se preko kol centra čiji je broj telefona 011/362-0000. Potrebno je pozvati broj telefona kol centra, potražiti termine pregleda kod izabranog lekara.

Sistematski pregledi i vakcinacija za upis u prvi razred osnovnih škola vršiće se od petka, 26. januara. Pregledi će se vršiti prema unapred napravljenim rasporedima koji su dostavljeni vrtićima u Subotici.

Na pregled za upis potrebno je doneti vakcinalni karton deteta, nalaze od specijalista fizijatrije i oftalmologije ukoliko su već obavljeni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.