blank

Od svečanog otvaranja akva parka na Paliću 31. maja 2023. nema ništa (VIDEO)

YouTube video

Danas je 31. maj, dan kada je akva park Palić trebalo da bude otvoren, bar kako je u decembru bilo najavljeno. Poslednjih dana decembra potpisan je ugovor između Park Palića i Ministarstva turizma, sporta i omladine, za deo sredstava od 470 miliona dinara kojima će se završiti prva faza izgradnje velikog akva parka na Paliću.

Danas nije otvoren akva park, ali to više nije vest. Nešto slično, da će radovi biti okončani i da će se otvoriti ovaj veliki kompleks bazena, letnjih zanimacija i tobogana na vodi, najavljivan je nekoliko puta.

Ovakva investicija doneće novu perspektivu Paliću, prvenstveno, gde će se turisti koji mahom dolaze na produžene vikende, zadržavati i koji dan duže, jer će pored prirode, uređenih pešačkih staza, i mira koji Palić pruža biti dodat i sportsko-rekreativni sadržaj u vidu zatvorenih i otvorenih bazena kompleksa koji se gradi.

blank
Danas je akva park još uvek gradilište, na njemu se radi ubrzano, ali najava da će biti otvoren 31. maja 2023. nije se obistinila, bar ne za kupače. Od 2018. se produžavaju rokovi za veliko otvaranje, pa se tako svake godine naznači datum kada će i biti otvoren za posetioce.

Treba napomenuti da u Vojvodini postoji nekoliko velikih, otvorenih bazena i jezera gde se u letnjim mesecima okuplja veliki broj kupača, od najvećeg-Petrolenda, Ade, do zobnatičkog i belocrkvanskih jezera, specifičnog pačirskog jezera.

Mađarska je svoju turističku ponudu još odavno obogatila velikim akva parkovima, od Segedina do najstarijeg u Budimpešti, i u manjim mestima kojih ima dosta, a samo 13 kompleksa sa bazenima i toboganima nalazi se na pedesetak kilometara od Subotice.

Do konačnog otvaranja akva parka, ostaje nam samo da uživamo u pogledu, kada je Palić u pitanju, udišemo punim plućima tu zelenu lepotu, bez kupanja kako u jezeru tako i u nedovršenom palićkom akva parku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

8 responses to “Od svečanog otvaranja akva parka na Paliću 31. maja 2023. nema ništa (VIDEO)”

  1. totalno promasen projekat. Naizgled bedni bazeni koji nisu posebno uredjeni. U sustini velika placka na koju su Suboticani, a i gradjani Srbistana navikli

  2. Neradnici iz gradske skupstine kada danas podelite rebalans love u kolonu po jedan na celu sa gradonacelnikom i pravac akva park,na tobogan i spustanje u prazan bazen. Dokazite da je akva park otvoren. Neka ljudi vide da vi nelazete!

  3. Subotička vlast na čelu sa Bakićem čega se dohvati unapred je osuđeno na propast! Lažu da će biti završiti Narodno pozorište, Akvapark, kuhinju u PU Naša Radost… a sve se to gradi od para naroda i ništa još nije PRORADILO! Možemo li se sa time miriti!???

  4. Mislim da gradjani zaslužuju informaciju: ko je i sa kim potpisao ugovore, zašto se kasni, zašto niko zbog toga nije pozvan na odgovornostn i konačno – koji je naredni “rok”? Po današnjem vidjenju, ni u ovoj godini ništa od akvaparka!

  5. To je to ….Videh neku gužvu ispred zoo. Pomislih moguci razlog je samo il je stigao novi stanar iz Afrike ili je došao Beograđanin da preseče vrpcu akva -parka.
    31.maj je.

  6. Kako kaže Narod ….nikada nisam bio toliko siromašan da nisam mogo obećati….kako ih nije sramota…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.