blank

Okom kamere u srcu prirode – izložba Raše Perina u Gradskoj kući

Danas je u Gradskoj kući otvorena izložba Radomira Raše Perina “Okom kamere u srcu prirode” kojom je zaokružio svoj, skoro pola veka, dug rad sa fotografijom.

blank
Vrhunac svoje fotografske karijere prikazaće i u monpografiji, kroz 344 fotografije u boji, biljnog i životinjskog sveta koja je objavljena na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku. 45 godina rada i škljocanja fotografskim aparatom moći će da se vidi do 5. juna, do kada će biti postavljena ovaj svojevrsni omaž prirodi, na 165 izloženih fotografija velikog formata.

Autor izložbe, Raša Perin nije krio zadovoljstvo što je uspeo da zaokruži jedan ciklus druženja, kako sam kaže, sa najvećim čovekovim prijateljima, životinjama i biljkama:

“Mislim da nisam završio sa tih 45 godina. Moj pravac je da još napravim nekoliko pravih izložbi, dok sam u punoj snazi. Ja sam inače bio lovac, profesionalac i to je bio preduslov da se sa ovim fotografijama mogu ponositi. Biti lovac sa oružjem je mnogo lakše nego biti lovac sa fotoaparatom.

blank

Monografija je podeljena u 45 grupa i ovo je prvi put u istoriji Subotice da se ovako nešto organizuje. Glavni akcenat je očuvanje prirode, ovo je trajni zapis u vidu monografije. Ovo ostaje za istoriju. Moto cele priče je da ova monografija ne bude istorija”, ističe autor monografije i izložbe, Perin i dodaje da je bilo momenata kad ni za mesec dana nije uspeo da napravi nijednu kvalitetnu fotografiju, ali i kada je za desetak minuta rada sa foto apraratom znao da zabeleži vanvremensku lepotu.

“Kada upoznaš biologiju divljači, smer vetra, sunce, svetlost, kada si sve uradio, i došao u poziciju da možeš da “okineš” fotoaparatom, imaš kvalitetnu opremu, doći ćeš do vrhunske fotografije”, dopunjuje svoje izlaganje Perin. Izložba fotografija i monografije “Okom kamere u srcu prirode” izazvala je veliko interesovanje Subotičana i biće otvorena do 5. juna.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.