blank

Orban: Brisel uvodi sankcije koje su nama bolnije nego Rusima

blank

Ako je reč o sankcijama, niko od nas nije u lakoj situaciji. O njima se odlučuje na mestima koja su bezbedna i daleko od zemlje kojoj se sankcije uvode

Mađarski premijer Viktor Orban govorio je danas u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara, i o sankcionoj politici Evropske unije.

– Ako je reč o sankcijama, niko od nas nije u lakoj situaciji. O njima se odlučuje na mestima koja su bezbedna i daleko od zemlje kojoj se sankcije uvode. Lako je da se kroji sankciona politika iz Berlina, Pariza, Madrida, Brisela. Ko je bliži zemlji pod sankcijama ona više i trpe. Ko je bliži sankcijama uvek bliže i trpi. I razumljiv je stav Mađarske koji radikalno odstupa od briselskog. Razlika između dva stava je otprilike 2000 kilometara. Mi smo učili da sankcije uvodi jači protiv slabijeg. Ali kada pogledam energetske sankcije, vidim da smo mi Evropljani energetski patuljci i uvodimo sankcije protiv energetskog džina. To je sasvim neuobičajena pojava u istoriji i ne može doneti ništa dobro. Ove sankcije prete da će veliki deo našeg uspeha iz prethodnih 10 godina progutati. Cene energenata su otišle do neba – naglasio je mađarski premijer govoreći o sankcionoj politici EU i odgovarajući na pitanja novinara. 

Sakcije koje su izmislili zapadnjaci nisu u službi Mađarske i predstavljaju veliku opasnost za nas, navodi mađarski premijer.

Ako bi se sankcije ukinule, situacija bi se odmah poboljšala, kaže Orban navodeći da bi se sve jednim potezom moglo promeniti. 

Evropa uvodi sankcije koje su nama bolnije nego onima kojima se uvode. 

– Želeli bismo da se sankciona politika u Briselu promeni i da se stavi na razumnije temelje – zaključio je Orban.

Novosti.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.