blank

Orden Svetog Save Gojku Radiću i Zoranu Arsiću

blank

Njegovo preosveštenstvo episkop bački gospodin Irinej služio je u nedelju, na Krstovdan, svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici, saopštila je Eparhija bačka.

Na kraju liturgije uručen je Orden Svetog Save drugog stepena Gojku Radiću, dobrotvoru sa Palića, kako je navedeno u saopštenju, kao i Zoranu Arsiću, dugogodišnjem članu i predsedniku Crkvenoopštinskog upravnog odbora na Paliću.

“Sabrali smo se u ovom prelepom hramu da proslavimo jedan od najvećih praznika u toku bogoslužbene godine. U suštini, svaki dan u životu crkve, u životu sveta je Krstovdan. Svake srede i petka na bogosluženju motiv krsta gospodnjega preovlađuje u svakodnevnom bogosluženju, ali i mimo toga, i mimo velikih praznika kada se proslavljaju stradanja Hristova i Njegovo raspeće na krstu, od Velikog ponedeljka do Velike subote, i čitavo vreme pre praznika Vaskrsenja, svakoga dana na bogosluženju, bez izuzetka, mi proslavljamo krst gospodnji. Krst i vaskrsenje su neodvojivi”, kazao je tom prilikom episkop bački.

Na molitvenoj proslavi praznika prisutni su bili gradonačelnik Stevan Bakić i predstavnici subotičkog crkvenog odbora.

Foto: Eparhija bačka

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.