blank

Osnovna škola „Sveti Sava‟ proslavila školsku slavu i dan škole (VIDEO)

blank

S obzirom na epidemiološke mere koje su na snazi, proslava Savindana u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Aleksandrovu nije mogla da bude obeležena na uobičajen način uz veliki broj učenika i nastavnika. Ipak, đaci su, uz pomoć svojih nastavnika, pripremili prigodni program i predstavili ga nevelikom broju prisutnih.

Uz Himnu Svetom Savi, osvećenje slavskog kolača, recitacije autorskih pesama učenika škole i dodelu pohvalnica uspešnim učenicima upriličen je svečani program.

blank

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Stevan Bakić, Jasmina Stevanović iz Sekretarijata za društvene delatnosti, pomoćnica gradonačelnika Vesna Bosančić, kum slave Nikola Milošević, predsednik Školskog odbora Stojan Soković, predstavnik Mesne zajednice Aleksandrovo Vladimir Nješković i prosvetna savetnica Jadranka Kojić.

Direktor škole Novica Pavlović se zahvalio nastavnicima koji su, kako je rekao, u nepredvidivim okolnostima dali puni doprinos funkcionisanju nastave. Pavlović je naveo da nastavnici zavređuju poštovanje i zahvalnost. Dodao je da je misija direktora da obezbedi što bolje uslove za rad škole u saradnji sa relevantnim institucijama i zahvalio se gradonačelniku na podršci.

blank

Gradonačelnik Bakić rekao je da je Savindan jedan od praznika sa najdužom tradicijom i da je u protekle četiri godine uloženo pet stotina miliona dinara u subotičke škole, te da je od toga Grad Subotica u školu „Sveti Sava“ uložio 9 miliona dinara u centralni objekat i više od 4,6 miliona u odeljenje na Bikovu, a da je pokrajinska vlada pomogla sve projekte sa 9,7 miliona dinara.

blank

Na samom kraju proslave, pročitana su imena dobitnika pohvalnica za izuzetan rad, marljivo učenje i angažovanje u školskim programima. Kako su naveli, pohvalnice će učenicima zbog epidemijske situacije biti podeljene tokom nastave.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.