blank

Otvoren konkurs za idejna rešenja za novu Halu sportova (VIDEO)

YouTube video

1968. izgrađena je Hala sportova u Dudovoj šumi koja je bila logičan završetak Aleje Maršala Tita. Ostala je do danas neprikosnovena sportska dvorana u kojoj su svoje treninge započinjali mnogi sportski klubovi, donosili medalje i pehare, takmičili se u okviru porodice Sportskog društva „Spartak“.

Više od deset godina se o novoj sportskoj hali priča, a čini se da se i ovo poglavlje polako otvara. Naime, urbanista Relja Kovač juče je izjavio da je otvoren konkurs za idejna rešenja za novu sportsku halu, koju Subotica, koja se decenijama diči da je grad sporta, zaslužuje. Nova Hala sportova trebala bi da bude izgrađena na mestu druge kasarne.

blank
Foto: Subotičke.rs

Hala sportova Dudova šuma za 55 godina od svoje izgradnje bila je nedovoljna da primi celu svoju sportsku porodicu pod svoj kosi krov. Doživela je dograđivanje hale za stoni tenis, parcijalna renoviranja, sa više ili manje uspeha, ali je nedovoljna za sve vrste sportsko-zabavnih dešavatanja, kako u vidu sportskih takmičenja, ali i sajmova, izložbi, koncerata.

Subotičani zaslužuju još jednu Halu sportova sa svim dodatnim programima koje ovakav tip hale može da ponudi. Još samo da se nabave materijalna sredstva za izgradnju, nakon zatvaranja konkursa u februaru, pa da u što kraćem roku uživamo u novoj multinamenskoj građevini.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Otvoren konkurs za idejna rešenja za novu Halu sportova (VIDEO)”

  1. Odavno je zovemo “Hala sportova” a ona je, u stvari, projektovana i sagrađena kao SAJAMSKA hala, što je u početku i bila. Tamo sam, kao dete, bio na dva sajma, kao srednjoškolac na jednom koncertu. Pravu višenamensku sportsku halu (i koncertnu dvoranu) ovaj grad zaslužuje oduvek, ali još ništa od toga. Pomenuto idejno rešenje (i njegova realizacija!), uz zgradu pozorišta bi trebalo da reše oba problema ovog grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.