blank

Otvorena tri prelaza sa Mađarskom

Bez testa na koronavirus, građani Srbije mogu da idu u Mađarsku do 30 kilometara od granice, uz obavezu da napuste zemlju u roku od 24 časa. Od danas su otvorena samo tri granična prelaza Horgoš 1, Kelebija i Bački Breg, prenela je RTV “Ju eko”.

Mađarska je od ponoći zatvorila svoje granice za strance kako bi sprečila novi talas epidemije koronavirusa. Iz novih mera izuzet je teretni i tranzitni saobraćaj kroz teritoriju Mađarske, a ulazak u zemlju stranim državljanima može odobriti policija, u slučaju neodložnih poslovnih, porodičnih i zdravstvenih razloga uz obavezan medicinski pregled.

Državljanima Mađarske granice su otvorene, ali po povratku u zemlju moraju u dvonedeljni karantin iz koga mogu da izađu sa dva negativna PCR testa.

Policija Mađarske, za tranzitni saobraćaj iz pravca naše zemlje, odredila je granične prelaze Horgoš i Kelebiju, a zaustavljanje je dozvoljeno samo na određenim stajalištima za odmor.

carina granični prelaz
Foto: carina.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.