blank

Panel-diskusija o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

blank

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je panel-diskusija o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi u okviru javne rasprave koju sprovodi Ministarstvo kulture i informisanja.

Ovom događaju prisustvovali su pomoćnici ministarke kulture i informisanja Radovan Jokić i Olga Gekić, viši savetnik u ministarstvu dr Predrag Blagojević i član Gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja Miloš Nikolić.

U obraćanju medijima uoči panel-diskusije, Miloš Nikolić je izjavio da ova javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o kulturi svim radnicima u kulturi mnogo znači.

blank
rbt

Predrag Jokić je naveo da bi izmene i dopune Zakona u kulturi trebalo da učine rad Ministarstva kulture i čitavog kulturnog sektora efikasnijim u sprovođenju kulturnih politika lokala, regiona i na državnom nivou.

– Cilj Ministarstva je da otvori nekoliko panela u Srbiji, gde bismo sa kolegama iz kulturnog sektora, pre svega na operativnom nivou rešavali probleme. Tu mislimo na predstavnike ustanova i na predstavnike civilnog sektora, te očekujemo da uz naše predloge dobijemo predloge iz svih delova sektora. Nekoliko tačaka koje su se pokazale kao nefunkcionalne i koje bi trebalo menjati tiču se osnivanja nacionalnog saveta u kulturi i rešavanja problema ustanova koje nisu pod okriljem ministarstva, kao što su legati i fondacije – poručio je Jokić.

Ovakva panel-diskusija će, pored Subotice i Čačka, biti održana i u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se do 20. februara 2021. godine. Nakon završetka javne rasprave, Ministarstvo kulture i informisanja analiziraće sugestije, predloge i primedbe učesnika u javnoj raspravi i sačiniće Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu zakona koji će objaviti na svojoj internet stranici i portalu eUprave najkasnije u roku od petnaest dana od dana okončanja javne rasprave. Potom će se finalni nacrt izmena zakona o kulturi naći i pred poslanicima u Skupštini Srbije.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.