blank

Pastor objavio na “Fejsbuku” da će granica sa Mađarskom od ponoći biti prohodna bez PCR testa i karantina

blank

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor objavio je na svojoj “Fejsbuk” stranici da će od ponoći srpsko-mađarska granica biti prohodna bez PCR testa i odlazaka u karantin.

U Savezu vojvođanskih Mađara našoj redakciji je potvrđeno samo da je predsednik Pastor objavio ovu vest na “Fejsbuku”, ali o njoj ništa više nisu mogli da nam kažu.

Panon televizija je objavla da je Pastor  skoro sat vremena razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, o prelazu granice i drugim važnim temama.

Na sastanku je takođe bilo reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije, naveo je Pastor u svojoj objavi.

“Predsednik Srbije obećao je da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice. Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim sportskim ulaganjima. Ištvan Pastor je zamolio srpskog predsednika da pomogne u zapošljavanju više desetina profesionalaca, koji će obavljati važne zadatke u mađarskom kulturnom institucionalnom sistemu. U svojoj objavi na Fejsbuku, predsednik SVM-a napisao je da je zastupati i sprovoditi interese vojvođanskih Mađara moguće samo u saradnji i razumevanju”, naveo je Pastor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom “Instagram” profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose, kao sada. U objavi je navedeno da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština, prenosi Panon TV.

 

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.