blank

Pažljivo sa loženjem – apel vatrogasne službe

U odnosu na prošlogodišnju grejnu sezonu, ove zimske sezone desilo se manje požara koji su direktno bili povezani sa grejnim telima, nepažnjom vlasnika ili preopterećenim instalacijama, nepravilmim odlaganjem pepela, ukupno 24 do sad, istakao je Goran Ljubisavljević i dodao kako bi bilo neophodno pozvati JKP „Dimničar“ koji bi utvrdio eventualne nepravilnosti na odžacima i dimnjacima.

blank

Apel je upućen svim građanima da u tavanskom prostoru ne lageruju stvari, pogotovo ne oko prostora dimnjaka. Takvi požari na krovovima predstavljaju veliku opasnost, jer se razvijaju brzo i urušavaju građevinu.

“Što se požara tiče, niko nije pošteđen, ako se ne pazi ili olako shvati bilo koje ložište. Gde su visoki stambeni prostori, ne koristi se ložište ili gde je odrađena gasifikacija nema požara”, istakao je Ljubisavljević.

Period od početka do kraja grejne sezone karakteriše povećan broj intervencija na građevinskim objektima. Razlog za to su neočišćeni ili neispravni dimnjaci, nepažnja, neispravne grejalice, ostavljanje odeće u blizini peći, preopterećenje instalacija i ostavljanje elektirčnih uređaja uključenima. Sektor za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da budu obazrivi i prema sebi, porodicama i komšijama i da sve nabrojane uzroke pokušaju da otklone.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Apeluje se i da se ne odlaže pepeo u plastične kontejnere ili kante u blizini zapaljivih predmeta, a da se grejalice isključe po napuštanju objekata. Ukoliko dođe do požara građani su dužni da obaveste Vatrogasno – spasilačku jedinicu na broj 193 i da slušaju savete vatrogasaca”, istakao je Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Subotica i zaključio izlaganje da je u toku ove grejne sezone, jedna osoba izgubila život u požaru.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa novosadskom policijom, uhapsili su M. E. (1981) iz okoline Bačke Topole zbog postojanja osnova sumnje da

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.