blank

Dveri: Carina da bude prva na udaru borbe protiv kriminala

blank

Subotički odbor Srpskog pokreta “Dveri” saopštio je da je Subotica gnezdo mafije, a da se SNS u Subotici ekspresno oglasila kako bi među prvima podržala predsednika Aleksandra Vučića da krene u obračun sa mafijom.

“Njegovo izlaganje na RTS-u još nije bilo ni završeno, a već je poslušno, odobravajući, reagovao subotički SNS. Ne sećamo se da je od 2012. bilo toliko galame oko borbe protiv mafije, a kamo li konkretnih dela.

Posle osam godina ponavlja se isti scenario. Tada je uhapšen Miroslav Mišković koji je naposletku pušten uz pravo da traži odštetu od države. Sve je ostalo po starom, osim što su ljudi iz vrha vlasti, izgleda, preuzeli kontrolu nad celokupnim kriminalom u državi Srbiji.

Sva dešavanja u Subotici su već par godina pod kontrolom vladajuće stranke. Želimo da verujemo da ovog puta nije prazna priča, već odgovorna izjava Aleksandra Vučića.
Dveri u Subotici podržavaju ideju obračuna sa mafijom.

Treba krenuti od državnih organa, javnih ustanova i funkcionera koji podržavaju te mafijaške aktivnosti. Vrh tužilaštva ne pokreće istrage, a sudstvo ih ne procesuira. Ministarstvo unutrašnjih poslova po pravilu samo daje logistiku ili ignoriše postojanje očiglednih kriminalnih aktivnostima, jer, da nije tako, već bi bili uhapšeni počinioci tih dela.

Carina kao najveće leglo kriminala i izvor zarade i crnih fondova SNS-a bi mogla prva da bude na udaru. Njihovi carinski šefovi, carinici i korumpirani policajci. Njihove špedicije koje po svojim tarifama carine robu.

U drugom krugu bili bi direktori javnih preduzeća koji treba da dokažu poreklo svoje imovine i jesu li je stekli pljačkajući građane Subotice.

Sumnjamo da je neznatan broj direktora koji nemaju umešane prste u neku od kriminalnih radnji.Tu svakako spadaju i zloupotrebe položaja u izdavanju raznih saglasnosti i procene uticaja na životnu sredinu.

U trećem krugu, kada se Dveri budu pitale, biće ispitani konkursi. Provera svih diploma u poslednjoj deceniji. Opoziv svih za koje se dokaže da imaju lažne diplome i krivično gonjenje.

Tek nakon ovakve provere kriminalnih aktivnosti znali bismo da je predsednik Vučić mislio ozbiljno i da svojim građanima želi dobro. Dveri Subotice su veoma rezervisane da će bilo šta od ovoga biti sprovedeno, a vrh subotičkog SNS-a to isto zna, jer, da je suprotno, već bi pakovali kofere i imovinu rasprodavali”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.