blank

Predavanje „Da li je ratu mesto u umetnosti” u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica saopštila je da će danas biti održano predavanje „Da li je ratu mesto u umetnosti? Sukob i ratna trauma u savremenoj umetnosti”. Predavanje je zakazano za 18 časova, a održaće ga kustoskinja Nela Tonković.

Postavljajući pitanje o mestu rata u umetničkom promišljanju, predavanje će se baviti predstavljanjem sukoba i ratne traume u savremenoj umetnosti, uz praćenje tokova i na internacionalnoj i na domaćoj umetničkoj sceni. 

Predavanje, deo edukativnih programa izložbe „Home Is Where Your Heart Beats”, inspirisano je delom Jelene Grujičić „4,21m2. Prva sreda u mesecu”, u kojem umetnica propituje kategorije emocionalnog učenja i procesa uslovljenog straha.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.