blank

Šta je neophodno da uradite pred početak grejne sezone (VIDEO)

YouTube video

Komandant Vatrogasno—spasilačkog bataljona Goran Ljubisavljević za Subotičke.rs otkriva na koji način bi građani trebalo da se pripreme pred grejnu sezonu, u zavisnosti od načina grejanja.

Kako je naveo, tokom prekida električne energije trebalo bi obratiti pažnju na ispravnost grejnih tela, na kvalitet produžnih kablova sa kojima se snabdevaju, kao i na same instalacije u kući ili stambenoj zgradi.

Ukoliko se stanovništvo pak greje na gas, naveo je, neophodno je redovno servisiranje gasnih kotlova, kao i dimnovodnih kanala i sve propratno vezano za gasni kotao.

– Kada je u pitanju grejanje na čvrst ogrev, drva i ugalj, važno je da se vodi računa o ispravnosti same peći za centralno grejanje ili peći u kući, kao i na očišćenost dimovodnog kanala – kazao je Ljubisavljević, navodeći da je nakon čišćenja peći od posebne važnosti gde se odlaže pepeo, jer veliki broj požara nastaje na osnovu nepravilnog odlaganja pepela, gde dođe do izazivanja požara i teških posledica.

– Postoje situacije kada dođe do paljenja dimovodnog kanala gde može da se zapali varnica, a neposredno je tu vezana i krovna konstrukcija, tako da lako može doći do većeg požara gde ljudi izgube krov nad glavom — zaključio je komandant vatrogasno—spasilačkog bataljona, Goran Ljubisavljević.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.