blank

PREDAVANJE Šta nam poručuju emocije?

blank

U okviru ciklusa predavanja „Kaži A”, u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“, u sredu, 28. oktobra, sa početkom u 19 časova i 30 minuta, u prostorijama Fondacije, predavanje na temu “Šta nam poručuju emocije?” održaće Nina Racić, psiholog iz Subotice.

Na predavanju će biti reči o vrstama emocija, njihovim funkcijama, zatim o tome kako emocije nastaju i koje im značenje dajemo, da li je bolje biti racionalan ili emotivan, šta se dešava ako dugo potiskujemo neku emociju?

“Emocije su vrlo važne za ljudsko funkcionisanje i sporazumevanje. One su tu da nam pošalju poruku o nama samima ili o nečemu što se oko nas dešava. Verovatno se većini desilo bar jednom da osete neku emociju i da ne znaju zbog čega je ona tu. Može nam se se desiti i da znamo šta osećamo i zbog čega to osećamo i tada budemo ljuti, ljubomorni ili tužni, ali ne damo sebi da to osetimo do kraja, a pogotovo da to pokažemo, jer zna da bude vrlo teško ili neprijatno”, navedeno je u obrazloženju najave predavanja Nine Racić.

Nina Racić je psiholog i integrativni psihoterapeut. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa mladima i odraslima na teme partnerskih odnosa, partnerskog nasilja i emocionalne pismenosti. Bavi se individualnom psihoterapijom u Centru za lični razvoj “Spektrum” u Subotici i Novom Sadu.

Foto: Fondacija “Danilo Kiš”

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.