blank

Prestava „Koštana“ premijerno na sceni „Jadran“

Prestava „Koštana“, u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta, u režiji Andreja Boke premijerno će biti odigrana u sredu, 22. marta, od 19 časova i 30 minuta na sceni „Jadran“.

blank
Foto: Subotičke.rs

„Drago mi je da mogu da najavim šestu premijeru u sezoni u Narodnom pozorištu, a treću premijeru Drame na mađarskom jeziku. Reč je o predstavi „Koštana“, u režiji Andreja Boke, a po motivima istoimenog dela Borisava Stankovića“, rekao je pomoćnik upravnika Narodnog pozorišta, Igor Lerić.

blank
Foto: Subotičke.rs

Reditelj Andrej Boka naglasio je da mu je zanimljivo, ali u isto vreme i zastrašujuće, kada je priča, koja je napisana pre više od sto godine – i dalje aktuelna: 

„Predstava otvara teme kao što su potreba za slobodom od tradicionalnih društvenih okvira, sloboda od tuđih očekivanja, sloboda izbora, kao i položaj žena i muškaraca u društvu. Ovo je priča o pojedincu od kojeg se stalno nešto očekuje. Koštana će se prvi put igrati na mađarskom jeziku, a zbog jezičkih i kulturoloških razlika manji značaj dobija fenomen lokaliteta, a u prvi plan isplivava univerzalnost i priča Borisava Stankovića“, rekao je Boka.

blank
Foto: Subotičke.rs

Umetnički direktor ansambla, Petronela Kermeci, objasnila je zašto inspiraciju pronalazi u delima srpske književnosti:

„Kada sam došla na ovo mesto, želela sam da se pozabavim delima koja su značajna u srpskoj književnosti, zato što je Subotica multietnički grad, te smatram da je važno da upoznamo kulturu drugih“, a glumac Tamaš Hajdu je dodao da su probe tekle bez ikakvih napetosti i u jednoj opuštenoj atmosferi.

blank
Foto: Subotičke.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.